Son dakika! Galatasaray Lideri Burak Elmas: Seçim tarihini önümüzdeki hafta açıklayacağız

celikci

Global Mod
Global Mod
Galatasaray ‘da sıcak saatler yaşanıyor. 30 Nisan 2022 Cumartesi (yarın) sarı kırmızılı grupta seçimli genel şura gerçekleştirilecekti. Lakin Galatasaray Spor Kulübü Üyesi Fırat Develioğlu’nun önlem sonucunın devam etmesi tarafında İstinaf Mahkemesi’ne başvurması bütün planları değiştirdi. İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi (İSTİNAF) 4. Hukuk Dairesi, mahallî mahkemenin orta sonucunın kaldırılmasına karar verdi. Bu karar daha sonrasında yarın gerçekleşmesi planlanan seçim iptal edilmiş oldu. Seçimin gerçekleşmesi için lider Burak Elmas ve idaresinin seçim sonucu alması beklenecek. sonucun açıklanması daha sonrasında Galatasaray Lideri Burak Elmas basın toplantısı düzenledi.

İşte Burak Elmas’ın açıklamaları:

Ben seçim sürecine hürmet duyarak ön plana çıkmadım. İbra konusunda bugüne kadar hiç konuşmadım. Genel Konseyimiz kararında idare heyetimiz idari taraftan ibra edilmedi. Sunduğumuz bütçede kabul edilmedi. Üyelerin karşısına çıkarak, “Aklanmamak durumunda 30 gün ortasında Olağan Genel Şurası yapılacağını” paylaştık. Bütçe onaylanmayınca olağanda genel heyet tutanaklarını beklememiz gerekir lakin bütçesiz Galatasaray’ın önünü açmak üzere 23 Nisan, 30 Nisan’a seçim sonucu aldık.

Seçimle ilgili kararlar ilgili şahıslarla paylaşıldı. Bütün savunmalar, benim onayım gerekmeksizin onların uygun gördüğü biçimde mahkemelere sunuldu. Kulüp avukatlarımıza önlem sonucunın ret sonucu geldi.

Açılan dava ile ilgili önlem sonucu verildi. Çarşamba günü acil olarak bir daha ortak yürüttüğümüz kurulun aldığı kararla itiraz edilerek duruşma istendi. Bütün itirazlar tıpkı anda yapıldı. Mahkeme cuma günü önlem sonucunı kaldırdı. Önlem sonucunın sonunda, bizim talebimiz olmamasına karşın, bizim seçilme hakkımız konusunda da bir karar verilmiş. Bizim de istersek seçime girebilmemiz konusunda karar verilmiş. Bizim bu biçimde bir talebimiz yoktu. Adaylarla önlem sonucu kalktıktan daha sonra görüşme yaptık. 30’una kadar rastgele bir mani olup olmayacağını sorduk.

Geçmişte alınan kararlara bakılırsa bu biçimde bir sonucun fazlaca epeyce düşük olduğu söylendi. Adaylara şu da söylendi, şayet istek ederlerse yeni bir karar alarak tekrar dava açılamayacak biçimde, seçim ilan edebilmek konusunda görüşleri sorulduğunda mevcut seçimin devam etmesi sonucunı aldılar biz de bu karar uyduk.

Bu önlem sonucu kalktıktan daha sonra üyemiz istinaf müracaatında bulundu. Ne enteresandır ki, bizim rastgele bir bilgimiz yokken, 4 civarı istinaf mahkemesinin almış olduğu argüman edilen karar olduğu belirtildi. Avukatlarımız bu biçimde bir sonucun olmadığını söylemiş olduler. Bunu kim servis ettiyse bu kadarı biliyordu.

Bu karar daha sonrasında önemli bir linç başladı. Bizim istinaf sonucunın süratli çıkması için atılım yaptığımızı söylemiş olduler. Avukatlarla konuştuğumuzda bu biçimde bir müracaatta bulunmadıklarını söylemiş olduler. ondan sonrasında bu sonucun benim tarafımdan aldırıldığı tarafında kampanyalar başlatıldı. Biz bütün bunlarla uğraşırken rastgele bir karar elimize ulaşmadı. Biz bu davanın kararınu bu sabah öğrendik. Adaylarımızla konuşup onlara bu biçimde bir durum olduğunu, bu durumun da bizi de içeri çekmeye çalıştıkları bir müddetç olduğunu söylemiş olduk.

Kendileri bana 21-28 Mayıs’ta yapılması gerektiğini söylemiş olduler. Galatasaray’ın geçirdiği bu 1 ay fazlaca güç bir 1 ay oldu. Bütçesiz, her alınan kararların önemli bir biçimde alınması gerektiği kararlar olduğu bir müddetç. Çok sıkıntı bir müddetç. Biz de bu durumda onlara 1 ay daha bütçesiz gidileceğine dair yazışmalarımız oldu. Onlar bizden bu tarihi istediler. Biz buraya gelmeden yarım saat evvel önlem sonucunın kaldırılması için başvurduk, o da reddedildi. Galatasaray önemli bir kaosun içerisine itildi. Bu kaosu yaratanlarla bütün topluluğumuz çaba etmeli. Burada spekülasyonlar üretilerek taraftarlarımız yanlış yönlendirildi.

Bugüne kadar Galatasaray tarihinde istifa eden bir lider var. Seçimlerin önünü açmak için bu biçimde bir istifa etme durumuna gerek yok. Galatasaray’da tartışılmaz denilen hususları tartıştırdık, üyelerimize biroldukca sayıları paylaştık. Bu birilerini rahatsız etti. Bizim gereksinimimizin iktidar çabası değil Galatasaray’ın geleceğinin olduğunu söylemiştik. Galatasaray’ın geleceğini etkileyeceği tüm konularda şeffaf davranıp, ayrıyeten maliyet düşürme yolundan da sapmadık. Lakin bunu engellemek isteyen kesitler oldu. Bu maalesef olağan genel şurada da devam etti. 25 milyon euro gelir yaratmış, 5 milyon euro maliyeti azaltmış idaresi mali taraftan ibra etmemeye çalıştılar. Bu arkadaşlar gözümüzün içerisine baka baka bu tertibi yapmaya çalıştılar. Akabinde Galatasaray’ın bütçesini onaylamayarak Galatasaray’ı kilitlediler. Galatasaray’ı toplumsal medyadan yönetmeye çalıştılar. Aşikâr çevreler. Bunun da kasıtlı yapıldığını düşünüyorum. İdari ibrasızlık görüşlerine hürmet duyuyorum.

Galatasaray idaresinin ibra edilmemesi için çalışan arkadaşlar aday bile olmadılar. İstediklerini aldılar, artık de bayram tatilindeler. Biz bu seçimlerin yapılabilmesi için elimizden geleni yaptık. Galatasaray’ın bu tüzük sürecini getirmemesi için baskı yaptılar. Bunu dahi yaptırmamak için çalıştılar, ibra olmamamız için tam seçim öncesi klasörlerle disiplin evrakları gelmeye başladı. Galatasaray’da dışarıdan göründüğü kadar sıradan değil her şey. Bireylerin çiftliği olmadan ileriye gitmesi için önemli bir direnç var.

Galatasaray bugün borcunu ödemek için en şanslı kulüp bulunmasına karşın Galatasaray’ın kayyuma gitmesi için çaba eden bir yapı olduğunu görüyorum.

Bundan daha sonra rastgele bir seçim olmaksızın bu sürecin devam etmesi mümkün değil. Galatasaraylılara sormadan burada oturmak niyetinde değiliz. 24 saat bile geçmemiş bir müddetç için önemli manada istişare etmek istiyoruz. Eski liderlerimizle da görüştük, daha da görüşmek istiyoruz. Adaylarımız da önemli masraflar ve toplantılar yaptılar. Seçimle ilgili tarih için önümüzdeki hafta gerekli açıklamaları yapma sonucu aldık.

Şu anda Galatasaray’ın önceliği kaostan çıkarak, bu kaosun içerisine girmeyi engelleyerek seçim yapmasıdır. Bugün önümüzde değerli ödemeler var. Kimi branşlarda yapılması gereken transferler var. Bugün alınan kararla Galatasaray 1 ay daha kilitlenmiş oldu. bu biçimde bir şeyin Galatasaray’a yapılması yardım değil, ihanettir. Tespit ettiğimiz bireyler var. Bildiğimiz bireyler var, bunu da devir periyot açıklıyorum. Galatasaray fazlaca dağınık geldi buraya. Adnan Beyefendi, Dursun Beyefendi ve Mustafa Beyefendi periyodunda ayrışmalar oldu. Galatasaray’ın birbiriyle arbede etmeye vakti yok. Galatasaray’ın ödemeleri ve projeleri için birlikte hareket etmek gerektiğini söylemiş oldum. Lakin Galatasaray’ın birleşmeye niyeti yok. Bunu gördüm. Galatasaray’a hizmet etmeyi değil, nefreti birleştirdi.

Kim lider seçilirse seçilsin, bir fikir gayreti yapmak gerekecek. Fikir çabası verilecek. Fikir uğraşında Galatasaray topluluğu kimin etrafında toplanırsa ona nazaran hareket yapılacak. Galatasaray kilitlendi. Hatta mali ibrasızlık üzere bir külfet da vardı. Mali ibrasızlık çıksaydı ne çıkacaktı bir de siz düşünün.

Fırat Develioğlu ile divan liderimizle birlikte konuştuk, davayı geri çekmesi istedik fakat geriye çekmeyeceğini söylemiş oldu.

Galatasaray’ın birtakım topraklarının maddi olarak kazanılması gerektiğini söylemiş oldum. Galatasaray’ın geleceğini etkileyecek meseleler burada duyulmadı, maalesef alanda aldığımız sonuçlar görüldü. Bu süreçte seçimle ilgili 23 Nisan öncesi önlemin kalktığı görüşmede alınan kararlar ve dün gerçekleştirilen istinaf sonucunın duyurulması ile ilgili hata duyurusunda bulunacağım.

Seçimin yarın olması için ben de gidip imza vereceğim. İmza konusunu destekliyorum. Yarın gidip ben de imza vereceğim. İdare konseyi arkadaşlarım da imza verecekler. Farklı niçinlerle Galatasaray demokrasisine ziyan veremeyecekler. Üyelerimizin rastgele bir tasa duymasına gerek yok. Burada iktidar uğraşı verecek bir lider yok. Galatasaray’da son vakit içinderdaki en şeffaf idare sanırım biz olduk. Galatasaray topluluğu merak etmesin. Hakikat bir biçimde, rastgele bir önünde mani olmadan devam edecek.

 
Üst